ГоловнаСвіт

У Гаазькому трибуналі підсудний прийняв отруту після оголошення вердикту (оновлено)

Слухання у справі тимчасово призупинили.

У Гаазькому трибуналі підсудний прийняв отруту після оголошення вердикту (оновлено)
Слободан Пральяк (справа)
Фото: EPA/UPG

На засіданні Міжнародного трибуналу з питань колишньої Югославії хорватський генерал Слободан Пральяк прийняв отруту після оголошення вердикту апеляційної інстанції.

Про це повідомляє ВВС.

"Я прийняв отруту", - сказав Пральяк судді після оголошення вердикту.

Про його стан нічого не повідомляють.

Сьогодні в Гаазі розглядали скаргу Пральяка і ще п'яти боснійських хорватів, вирок яким за військові злочини оголосили 2013 року. Тоді Пральяка засудили до 20 років в'язниці. Чи був підтверджений вирок Пральяка, не уточнюють.

Повідомлення про те, що Пральяк прийняв отруту, з'явилося незабаром після того, як апеляційна інстанція затвердила вирок лідерові боснійських хорватів Ядранку Прлічу - йому дали 25 років.

Після цього слухання призупинили.

Оновлено: Хорватський генерал Слободан Пральяк вижив після того, як випив отруту, повідомляє Associated Press з посиланням на судового охоронця.

"Підсудний Слободан Пральяк живий і "отримує медичну допомогу" після того, як він заявив, що прийняв отруту в приміщенні суду", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовник АР відмовився назватися і надати додаткову інформацію.

Нагадаємо, що тиждень тому Міжнародний трибунал з питань колишньої Югославії засудив сербського генерала Ратка Младича до довічного ув'язнення за геноцид, злочини проти людяності і військові злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram