ГоловнаСвіт

Чорногорія запідозрила Кадирова в причетності до спроби перевороту (оновлено)

Чорногорських мусульман хотіли схилити до співпраці з проросійською партією.

Чорногорія запідозрила Кадирова в причетності до спроби перевороту (оновлено)
Фото: Global Look Press

Чорногорські прокурори підозрюють, що голова Чечні Рамзан Кадиров агітував лідерів мусульманської громади в Чорногорії до співпраці з проросійською партією "Демократичний фронт", що, на їхню думку, мало призвести до зміни влади в країні.

Про це повідомляють російські "Известия".

У Подгориці вважають, що під час виборів у парламент 16 жовтня 2016 року злочинна група, в якій були націоналісти з Росії, планувала державний переворот, у тому числі вбивство прем'єра Міло Джукановича.

Пізніше стало відомо, що групу сформували Едуард Широков і Володимир Посов. За підозрою в причетності до держперевороту затримали 20 громадян Сербії, їхню роботу, впевнені в Подгориці, координувала Москва через сербського націоналіста Олександра Синджелича.

Прокурор Катнич у лютому заявляв, що з організацією невдалого путчу пов'язані російські держоргани: за його словами, справжнє прізвище Широкова - Шишмаков і він є співробітником російських спецслужб.

Оновлено: Міністр Чечні з національної політики Джамбулат Умаров у коментарі телеканалу "Дождь" назвав появу імені Кадирова в матеріалах справи про підготовку державного перевороту в Чорногорії "пересохлою фантазією деяких західних політиків". За його словами, під час візиту чорногорських політиків до Росії "розмов з приводу діючої влади, з приводу режиму і тим паче про перспективи захоплення влади і ще якихось жахливих речей не було і бути не могло".

Росія відмовилася видати Чорногорії фігуранта справи про спробу держперевороту Ананіє Нікича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram