ГоловнаСвіт

В Австралії затримали чоловіка, який планував теракт новорічної ночі

Потенційного терориста затримали під час спроби купити зброю.

В Австралії затримали чоловіка, який планував теракт новорічної ночі
Фото: AliExpress

В австралійському Мельбурні поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у плануванні теракту в новорічну ніч.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Ми стежили за цією людиною, він був фігурантом нашого розслідування і на жодному етапі не міг би отримати доступ до вогнепальної зброї, хоч і планував", - зазначив заступник комісара поліції Шейн Паттон.

Затриманим виявився 20-річний громадянин Австралії сомалійського походження Алі Халіф Шире Алі, мешканець передмістя Мельбурна Веррібі і прихильник ІДІЛ.

За інформацією поліції, потенційного терориста затримали, коли він збирався придбати автоматичну зброю, плануючи застрелити якомога більше людей на площі Федерації в центрі Мельбурна новорічної ночі. У підозрюваного виявлено матеріали "Аль-Каїди" з інструкціями для вчинення терактів і використання вогнепальної зброї.

Представники поліції також запевнили, що ситуація під контролем і жителі міста зможуть спокійно відсвяткувати Різдво і Новий рік.

"Ми повністю впевнені, що не існує жодного ризику для широкого загалу Вікторії, ми ізолювали його (зловмисника - ред.) від суспільства", - заявив заступник комісара.

Таку саму думку висловив і федеральний міністр юстиції Майкл Кінан: "Якби ця атака сталася, вона мала б абсолютно катастрофічні наслідки, проте вона була припинена, і я хотів би заспокоїти жителів Мельбурна і всіх австралійців і запевнити, що наша служба безпеки працює цілодобово, сім днів на тиждень, щоб гарантувати безпеку".

Підозрюваному висунуто звинувачення. Йому може загрожувати покарання аж до довічного ув'язнення.

Як повідомляли на початку жовтня, Австралія задумалася над посиленням антитерористичного законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram