ГоловнаСвіт

У Всесвітній конфедерації рок-н-ролу підтвердили особу молодшої дочки Путіна

Кремль і Тихонова не відповіли на запити ЗМІ про коментарі.

У Всесвітній конфедерації рок-н-ролу підтвердили особу молодшої дочки Путіна
Екатерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Катерина Тихонова - дійсно молодша дочка президента РФ Володимира Путіна.

Про це агентству Рейтер повідомив її колега із Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу (WRRC).

У листопаді 2015 року Рейтер уже писало про дочку Путіна. Єдина людина, яка публічно заявила, що Тихонова - дочка російського президента, згодом відмовилася від своїх слів.

Віце-президент WRRC з юридичних питань Манфред Мохаб сказав Рейтер, що знає Тихонову завдяки спільній роботі в президії організації.

На запитання про те, чи знає він, що Тихонова є дочкою Путіна, Мохаб відповів: "Так. Я знаю її, так, звісно". На повторне запитання він кивнув і повторив: "Так".

Кремль і Тихонова не відповіли на запити про коментарі.

У 2015 році голова правління Газпромбанку Андрій Акімов розповів Рейтер, що Тихонова є дочкою Путіна, але пізніше відмовився від своїх слів. Крім Акімова Рейтер мало ще два джерела, які підтвердили ці дані, але на умовах анонімності.

Прес-служба Газпромбанку пізніше повідомила, що Акімов звинуватив Рейтер у "прямому підтасовуванні" сказаного.

Акімов і представник Газпромбанку не відповіли на запит про коментарі у вівторок.

Путін, колишній співробітник КДБ, приховує своє особисте життя і завжди намагався заховати своїх дочок, Марію і Катерину, від сторонніх очей, зазначає Рейтер.

Хоча багато хто і припускав, що Катерина - дочка президента, цю інформацію не підтверджували ні сама Тихонова, ні її представники, ні Кремль, який не коментує особистого життя близьких родичів президента.

Мохаб - перша офіційна особа, яка публічно підтвердила кревність Тихонової з російським президентом після Акімова у 2015 році.

Тихонова, яка живе під прізвищем бабусі, керує проектами з бюджетним фінансуванням у МДУ і займає посаду віце-президента Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу (WRRC) з розвитку і маркетингу.

Вона є однією з ключових фігур акробатичного рок-н-ролу - Тихонова брала участь у змаганнях із цієї вузькоспеціалізованої танцювальної дисципліни і сприяє її просуванню у WRRC і в Росії.

Тихонова одружена з Кирилом Шамаловим, сином одного з найближчих друзів Путіна. Статки Шамалова почали стрімко зростати після весілля з дочкою російського президента.

Мохаб розмовляв з Рейтер на полях першості Європи з акробатичного рок-н-ролу в Москві. У відповідь на питання про те, чи був особистий зв'язок Тихонової з президентом корисним для акробатичного рок-н-ролу, він сказав: "Так, безумовно".

Цей вид спорту розвивається завдяки Росії, сказав він: "У нас є проект розширення, який працює на всіх континентах і в багатьох країнах. І це все йде з Росії".

З урахуванням того, що у світовий рейтинг Всесвітньої конфедерації рок-н-ролу входять заледве більш ніж 200 дорослих пар, акробатичний рок-н-рол залишається вузькоспеціалізованою дисципліною в танцювальному спорті, найбільш популярною в Східній Європі.

Близько 9000 осіб активно займаються акробатичним рок-н-ролом у Росії, і організатори мають намір залучити ще 3000 осіб до 2020 року, свідчать дані національної федерації.

Рейтер повідомляло в грудні минулого року, що Москва будує центр акробатичного рок-н-ролу на околиці міста вартістю приблизно $30 млн, що значно перевершує схожі витрати в інших країнах і інвестиції Росії в деякі популярніші види спорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram