ГоловнаСвіт

У Німеччині невідомий поранив ножем промігрантського мера

Меркель вражена повідомленням про напад на міського голову.

У Німеччині невідомий поранив ножем промігрантського мера
Андреас Гольштейн
Фото: EPA/UPG

У Німеччині невідомий напав з ножем на мера західнонімецького міста Альтена Андреаса Гольштейна (Andreas Hollstein), який відомий своєю політикою підтримки біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle

Гольштейна доправили в лікарню ввечері 27 листопада після того, як невідомий з ножем напав на нього в місцевому кебаб-магазині. Міський голова отримав незначні поранення.

Прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет назвав напад політично мотивованим. "Влада припускає, що існує політичний мотив для нападу", - сказав він.

Повідомляють, що підозрюваний був напідпитку, перед нападом запитав у Гольштейна, чи є він мером. Крім того, за даними німецьких ЗМІ, нападник робив зауваження з приводу міграційної політики. Нападник також поранив чоловіка, який намагався заступитися за мера.

Зазначають, що місто Альтена під керівництвом Гольштейна прийняло більше біженців, ніж слід згідно з національною квотою.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вражена повідомленням про напад на Гольштейна. Про це у Twitter заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Канцлер Меркель: Я вражена нападом на мера Андреаса Гольштейна. Дуже рада, що він знову може бути зі своєю сім'єю. Дякую також тим, хто допоміг йому", - цитує Зайберт слова Меркель.

2016 року в Німеччину прибули 280 тис. прохачів притулку (2015-го - 890 тис.). Торік добровільно країну покинули близько 55 тис., ще 25 тис. депортували.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться покинути Німеччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram