ГоловнаСвіт

Меркель виступила проти перевиборів після провалу консультацій про формування уряду

"Я взагалі не можу собі уявити, що ми попросимо людей знову проголосувати, якщо не зможемо нічого зробити". 

Меркель виступила проти перевиборів після провалу консультацій про формування уряду
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася проти перевиборів у Бундестаг після провалу попередніх консультацій про коаліцію "Ямайка". Вона вважає "цілком неправильним" просити виборців повторно голосувати, передає DW.

"Я взагалі не можу собі уявити, що ми попросимо людей знову проголосувати в тому разі, якщо не зможемо нічого зробити, спираючись на досягнутий результат", - заявила вона на земельному з'їзді християнських демократів у Кюлунгсборн (федеральна земля Мекленбург-Передня Померанія).

Меркель наголосила, що християнські демократи "добре співпрацювали" із соціал-демократами у великій коаліції в попередні роки. Але слід говорити про те, що можна поліпшити, зазначила вона.

Лідер ХДС також позитивно відгукнулася про майбутні перемови з керівниками Християнсько-соціального союзу Горстом Зеєгофером і Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцом, які ініціює президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

За словами Меркель, учасники зустрічі наступного тижня "ще раз обговорять, що може бути далі". Перемови мають відбутися наступного четверга. Канцлер ФРН заявила, що готова до них, і наголосила, що перемови слід проводити на основі взаємоповаги.

20 листопада повідомлялося, що Меркель готова вести очолюваний нею ХДС до нових виборів у Бундестаг.

Увечері 19 листопада лідер ВДП Крістіан Лінднер оголосив про провал попередніх консультацій щодо створення нової урядової коаліції, які тривали близько чотирьох тижнів. Протиріччя між партіями, що брали участь у перемовинах, виявилися непереборними, зазначив він.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram