ГоловнаСвіт

На боротьбу з російською дезінформацією Євросоюз виділятиме 1 млн євро щорічно

Гроші планують надавати спеціальній комісії протягом трьох років.

На боротьбу з російською дезінформацією Євросоюз виділятиме 1 млн євро щорічно
Фото: ruskpp\Depositphotos

Євросоюз збільшить фінансування робочої групи, що займається оперативною протидією російській дезінформації і моніторить повідомлення російських ЗМІ. Починаючи з 2018 року протягом трьох років на це буде щорічно виділятися 1,1 млн євро з бюджету ЄС, передає Голос Америки.

Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій EastStratCom Task Force була створена в березні 2015 року рішенням глав держав і урядів країн Євросоюзу. Головним завданням групи є "протидія російським дезінформаційним кампаніям".

Співробітники групи щотижня публікують "Огляди дезінформації", наводячи приклади спотворення фактів у російських ЗМІ. Для моніторингу ситуації створено мережу позаштатних авторів, серед яких - понад 400 журналістів, експертів і представників некомерційних організацій з більш ніж 30 країн світу.

Водночас співробітники групи особливо підкреслюють, що їхнім основним завданням є роз'яснення політики Євросоюзу щодо країн Східної Європи та виявлення неправдивих повідомлень російських офіційних осіб та ЗМІ. Контрпропагандою щодо Росії East StratCom не займається.

Нагадаємо, раніше міністри іспанського уряду заявили, що Каталонську кризу стимулювали в соцмережах російські хакери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram