ГоловнаСвіт

60% російськомовних користувачів Twitter є ботами

Російськомовні боти створюють приблизно 70% всіх російських повідомлень про НАТО в країнах Балтії та Польщі.

60 відсотків всіх російськомовних облікових записів у соціальній мережі Twitter мають вигляд автоматизованих, тобто ботів.

Про це йдеться в доповіді Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій (NATO Strategic Communications Centre of Excellence).

Як передає Голос Америки, заснований в Ризі (Латвія) дослідницький центр сприяє трансформації альянсу.

"Російськомовні боти створюють приблизно 70% всіх російських повідомлень про НАТО в країнах Балтії та Польщі. Загалом 60% активних російськомовних облікових записів мають вигляд автоматизованих. Для порівняння 39% англомовних облікових записів є ботами", - йдеться в доповіді.

Дослідження відзначає, що його висновки ґрунтуються на аналізі добірки даних Twitter, що стосуються військової активності в країнах Балтії та Польщі.

"Ця вибірка не є репрезентативною щодо Twitter загалом. Висновки можуть бути іншими в разі інших медіаплатформ", - підкреслюється в доповіді.

Зазначається, що політичні сили активно використовують ботів у соцмережах для маніпуляцій суспільною думкою з питань регіональної геополітики. За нашими оцінками, на такі облікові записи припадає від 5 до 15 відсотків всієї активності щодо присутності НАТО в Латвії та Естонії з березня по липень 2017 року.

"Згенеровані ботами повідомлення мають відмінності залежно від того, на яку аудиторію вони спрямовані. Повідомлення, спрямовані на західного споживача, відзначають, що масштаби російських навчань менші від операції НАТО. Повідомлення, спрямовані на внутрішню аудиторію, рідко згадують російські навчання", - наголошується в документі.

Раніше в листопаді The Times повідомила, що російські боти в Twitter впливали на голосування щодо Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram