ГоловнаСвіт

У Батумі під час пожежі в п'ятизірковому готелі загинули 12 людей

За основною версією, пожежа почалася зі спа-салону, де перебували учасниці конкурсу краси "Міс Грузія".

У Батумі під час пожежі в п'ятизірковому готелі загинули 12 людей

У готелі Leo Grande в Батумі увечері 24 листопада спалахнула пожежа. Повідомляється про 12 жертв, передає РИА Новости.

"В результаті пожежі в готелі "Леогранд" в Батумі, за попередньою інформацією, загинули 12 осіб. На цьому етапі відбувається процес їх ідентифікації. Рятувальники і поліцейські здійснили евакуацію понад 100 людей з будівлі, серед них як гості, так і персонал готелю", - йдеться в заяві МВС Грузії.

За даними грузинського Першого каналу, осередок займання був у спа-центрі, де перебували учасниці конкурсу краси "Міс Грузія", який цими вихідними мав пройти в Батумі. За даними дирекції "Міс Грузія", всі учасниці були вчасно евакуйовані, і ніхто з них не постраждав.

Офіційно підтверджено загибель 11 людей, передає Спутник Грузия.

За основною версією, пожежа почалася зі спа-салону. Очевидці розповіли, що частину людей, які перебували в готелі, евакуювали з тераси ресторану за допомогою кошиків і сходів пожежних машин, а частину вивели спеціальним коридором.

З різним ступенем інтоксикації гостей готелю доставлено до клініки Батумі. За попередніми даними, постраждали близько 15 осіб, серед яких громадяни Туреччини та Ізраїлю. За оцінкою лікарів, їхньому життю нічого не загрожує.

П'ятизірковий готель Leo Grande, в якому сталася пожежа, один з найрозкішніших в Батумі. Його відкрили у 2015 році в районі порту. За інформацією прес-центру уряду Аджарії, будівництво готелю на 182 номери, з президентськими апартаментами, конференц-залами і спа-центром, обійшлося у 35 мільйонів доларів США.

Кілька місяців тому агентство туризму Аджарії оштрафувало цей готель через те, що у них не було протипожежної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram