ГоловнаСвіт

У Киргизстані пройшла інавгурація нового президента

Він пообіцяв зміцнювати відносини з Росією і Китаєм.

У п'ятницю, 24 листопада, в Киргизстані пройшла інавгурація нового президента Сооронбая Жеенбекова.

Фото: president.kg

Церемонія офіційного вступу Жеенбекова на посаду президента пройшла в державній резиденції Ала-Арча недалеко від столиці країни Бішкека, повідомляють на офіційному сайті президента Киргизстану. На церемонію інавгурації були запрошені 450 осіб, в тому числі депутати Жогорку Кенеша, члени уряду, дипломатичний корпус, представники міжнародних організацій.

Протягом церемонії Жеенбеков склав присягу народу Киргизстану, отримав посвідчення, нагрудний знак і штандарт голови держави. Потім він виступив з інавгураційною промовою, під час якої пообіцяв звання героя Киргизької Республіки колишньому президенту Алмазбеку Атамбаєву.

Жеенбеков визначив основні напрямки в зовнішній політиці. "Буде захист національних інтересів, створення умов для сталого розвитку, будемо продовжувати роботу в інтеграційних справах і процесах з такими міжнародними організаціями, як ООН, ОДКБ, СНД. Відносини з Росією і Китаєм будуть зміцнюватися", - сказав він.

Атамбаєв, зі свого боку, висловив надію, що Жеенбеков буде чесним і справедливим правителем. Він попросив вибачення в тих, чиї надії він не виправдав.

Нагадаємо, що Жеенбеков виграв вибори з результатом 54,74% голосів. За його основного суперника з опозиційної парламентської фракції "Республіка - Ата-Журт" Омурбека Бабанова проголосували 33,49% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram