ГоловнаСвіт

"Кавказ.Реалии": у Тбілісі вбили організатора теракту в аеропорту Стамбула

Глава МВС Грузії підтвердив, що мова йде про міжнародний тероризм.

"Кавказ.Реалии": у Тбілісі вбили організатора теракту в аеропорту Стамбула
Чатаев

22 листопада під час спецоперації в столиці Грузії Тбілісі убили Ахмеда Чатаєва, якого звинувачували в причетності до теракту в стамбульському аеропорту у 2016 році, а також до збройного інциденту в грузинській ущелині Лопота в серпні 2012 року.

Про це пише видання "Кавказ.Реалии" (один з проектів "Радіо Свобода" з посиланням на джерело, близьке до сім'ї Чатаєва.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахарія на пряме запитання журналістів сьогодні відповів так: "Все це версії та інтерпретації. Для того, щоб міркувати по суті, ми повинні почекати завершення розслідування та закінчення експертизи. Ми всі добре розуміємо, що сьогодні вже настав час спокійно працювати над слідством. Сьогодні у нікого немає права робити інтерпретації. Звичайно ж, ми можемо міркувати про все, але поки не завершиться слідство, поки не закінчиться обов'язковий етап експертизи, від конкретних міркувань, напевно, варто утриматися" (цитата "Новости-Грузия").

Водночас він підтвердив, що мова йде про міжнародний тероризм.

США внесли Чатаєва в список особливо небезпечних злочинців через його діяльність у Сирії в лавах терористичної організації "Ісламська держава". У 2012 році Чатаєва затримали в Грузії і він перебував в тюремному ув'язненні півроку, однак після зміни влади був звільнений, оскільки суд визнав звинувачення проти нього недостатніми. У 2016 році Чатаєв став підозрюваним в організації теракту в Стамбульському аеропорту, в результаті якого загинули десятки і сотні людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram