ГоловнаСвіт

Литва внесла у "список Магнітського" 44 особи

У литовський "чорний список" потрапили переважно росіяни.

Литва внесла у "список Магнітського" 44 особи
Сейм Литвы
Фото: http://belprauda.org

Сейм Литви проголосував за включення 44 осіб у перелік осіб із забороною в'їзду в країну, передбаченого так званим "законом Магнітського".

Про це повідомляє видання Diena.

За відповідну резолюцію проголосували 83 депутати, жоден парламентарій не голосував проти, один утримався.

"Цією резолюцією я хочу закликати уряд включити в "чорний список" осіб, які особливо доклалися до вбивства Сергія Магнітського. Тоді в нас дійсно буде список Магнітського", - заявив депутат-консерватор Габріелюс Ландсбергіс.

У список включено переважно громадян Росії, в тому числі голову Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, заступника голови Слідчого комітету при МВС генерал-майора Олега Логунова, суддів Олену Сташину, Олексія Криворучка, Світлану Ухнальову, Сергія Підопригору й інших осіб.

Водночас голова комітету із закордонних справ Сейму Юозас Брянатоніс зазначив, що всі перелічені у списку люди вже внесені до чинного списку осіб, яким заборонено в'їзд у Литву.

Нагадаємо, 16 листопада парламент Литви ухвалив так званий "закон Магнітського", що забороняє в'їзд іноземцям, пов'язаним з корупцією великого масштабу, відмиванням грошей і порушенням прав людини. Литва стала четвертою країною у світі, яка прийняла такий закон.

Закон, названий іменем Сергія Магнітського, 2012 року прийняли у США, застосувавши санкції проти російських посадовців, пов'язаних з порушеннями прав людини. США заборонили видавати їм візи і заморозили активи, у списку зараз - понад 40 імен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram