ГоловнаСвіт

Цифрова модернізація коштуватиме Європі €41 млрд на рік

Велика частина цих грошей повинна витрачатися на поліпшення підключення систем озброєння.

Цифрова модернізація коштуватиме Європі €41 млрд на рік

Європі доведеться витрачати до €41 млрд євро на рік в найближчі роки для модернізації своїх збройних сил в умовах все більшого зростання цифрових і кібернетичних загроз.

Про це йдеться у звіті Мюнхенської конференції з питань безпеки, консалтингової фірми McKinsey і Берлінської школи управління Hertie, передає Politico.

У звіті наголошено, що велика частина цих грошей повинна витрачатися на поліпшення підключення систем озброєння.

Це передбачає оновлення програмного й апаратного забезпечення і збільшення пропускної здатності, щоб переконатися, що навіть у віддалених районах війська не відрізані від систем озброєння, керованих цифровими мережами.

Аналіз, який мають опублікувати наступного тижня, показує, що 28 країн-членів ЄС і Норвегія повинні інвестувати від €27,2 млрд до €40,8 млрд на рік протягом наступних п'яти-семи років.

Гроші також повинні піти на створення спільних центрів для аналізу даних і найму більшої кількості кіберспеціалістів для захисту цифрової інфраструктури від нападів.

Нагадаємо, наприкінці вересня президент Франції Еммануель Макрон закликав об'єднати всі сили оборони країн Євросоюзу в армію Союзу для активнішої боротьби з тероризмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram