ГоловнаСвіт

Кожна третя жінка у світі зазнає насильства, - генсек ООН

Гутерреш закликав світову спільноту боротися з насильством щодо жінок і дівчаток.

Кожна третя жінка у світі зазнає насильства, - генсек ООН
Фото: twitter.com

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш констатував, що третина жінок у всьому світі потерпає від фізичного або сексуального насильства, закликавши світову спільноту "діяти одночасно" на всіх рівнях для викорінення цього явища.

Про це він заявив на заході, присвяченому Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства проти жінок, передає Центр новин ООН.

"Кожна третя жінка у світі зазнає фізичного або сексуального насильства в тій чи іншій формі. 750 млн дівчат виходять заміж у віці до 18 років, і понад 250 млн зазнають каліцтв унаслідок операцій на статевих органах", - заявив він. Він підкреслив, що настав час для колективної боротьби з насильством щодо жінок і дівчаток. "Ми повинні всі разом діяти одночасно на рівні країн, регіонів і громад", - закликав Гутерреш.

Також генсек засудив усі акти насильства щодо жінок-політиків і жінок-правозахисників. Крім того, Гутерреш закликав "не заплющувати очі на найжахливіші знущання над жінками", а саме на їхню сексуальну експлуатацію. Це явище, за його словами, особливо поширене в зонах збройних конфліктів і в місцях панування екстремістської ідеології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram