ГоловнаСвіт

Французький суд призначив російському сенатору Керимову €5 млн застави

Сулейману Керимову висунено звинувачення у відмиванні грошей.

Французький суд призначив російському сенатору Керимову €5 млн застави
Сулейман Керимов
Фото: vesti.kz

Французький суд ухвалив рішення не затримувати члена Ради Федерації Росії Сулеймана Керимова. Він буде зобов'язаний виплатити заставу в розмірі €5 млн.

Керимову доведеться здати російський паспорт, не залишати межі Франції до завершення розслідування і щотижня приходити в поліцію, пише агентство РИА Новости.

Раніше Керимову після багатогодинного допиту висунули звинувачення у відмиванні грошей, отриманих у результаті ухилення від сплати податків.

Як зазначає джерело газети Figaro, Керимова підозрюють у тому, що він набував розкішні вілли на Лазурному узбережжі Франції через підставні фірми. Це дозволило йому не платити податки у французьку скарбницю.

Сулеймана Керимова затримали в понеділок увечері, 20 листопада, в залі прильоту аеропорту Ніцци, після чого супроводили в поліцейську дільницю.

Увечері 22 листопада Керимова доправили в суд Ніцци, де він протягом декількох годин розмовляв з судовим слідчим.

Нагадаємо, 2015 року суд Кіпру заморозив деякі активи Керимова за позовом підприємця Ашота Єгіазаряна, що домагається компенсації витрат на будівництво готелю в центрі Москви.

51-річний Керимов з 2008 року представляє в Раді Федерації Дагестан, звідки він родом. Бізнесмен довго був господарем махачкалинського футбольного клубу "Анжі".

У рейтингу мільярдерів російського Forbes за 2017 рік Керимов займає 21 місце, його статки журнал оцінює в 6,3 млрд доларів. Родині Керимова належать 82,44% акцій компанії "Полюс", міжнародний аеропорт Махачкали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram