ГоловнаСвіт

"Мозковий центр" адміністрації Трампа закликав надати зброю Україні

"Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист".

"Мозковий центр" адміністрації Трампа закликав надати зброю Україні
Фото: nbcnews.com

Впливовий американський аналітичний центр Heritage Foundation, який чимало оглядачів та ЗМІ називають мозковим центром адміністрації Дональда Трампа, оприлюднив доповідь із закликом надати зброю Україні.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Наступного тижня президент США Дональд Трамп вирішить, чи схвалювати продаж американської зброї, включаючи новітнє протитанкове озброєння, Україні. Росія вторглася в Україну. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а зараз підтримує сепаратистський рух у східній Україні. Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист", - йдеться в доповіді.

"Народ України показав відданість трансатлантичній спільноті, і США повинні надати українцям новітнє озброєння та інші тактичні засоби, наприклад, безпечні засоби комунікації. Не варто вважати, що таке рішення США призведе до вирішення кризи і завершення агресії Росії. Хоча, майбутній успіх України, перш за все буде залежати від самих українців, лідерство США є важливим для протидії російській агресії та підтримки реформ", - йдеться в короткому підсумку доповіді, оприлюдненої Heritage Foundation.

Крім наведених вище пропозицій щодо озброєння України, документ пропонує дозволити американським військовим радникам бути на передових позиціях.

Автором документа виступив Люк Коффі, директор Центру зовнішньої політики імені Сари Еллісон в Heritage Foundation.

Нагадаємо, американське видання BuzzFeed з посиланням на джерела в американському уряді повідомило, що Трамп не хоче давати Україні зброю безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram