ГоловнаСвіт

У Литві пропонують заборонити продаж товарів з пропагандою війни і агресії

У Литві в продажу виявлено дитячі іграшки, на яких зафіксовано моменти анексії Криму.

У Литві пропонують заборонити продаж товарів з пропагандою війни і агресії
Фото: rus.tvnet.lv

У Литві пропонують заборонити продаж товарів, які використовують для пропаганди війни, позитивного погляду на агресію щодо інших держав і зазіхання на державний суверенітет.

Таку пропозицію містять підготовлені міністерством економіки поправки до закону про захист прав споживачів, які уряд Литви має намір обговорити сьогодні, передає портал Delfi.

У відомстві підкреслюють, що останнім часом у сфері торгівлі почали з'являтися товари, зображення на яких не узгоджуються з інтересами литовської держави і можуть їм нашкодити.

"Наприклад, у продажу виявлено дитячі іграшки, на яких зафіксовано моменти анексії Криму і які передбачають позитивний погляд на окупаційні дії такого типу. Також виявлено магніти із зображенням литовських міст, проте на упаковках було зазначено, що це Російська Федерація і т.д. Мета пропонованого регламенту - припинити поширення таким чином дезінформації та ведення інформаційної війни з боку недружніх до Литви держав", - заявили в мінекономіки.

Голова Національної федерації споживачів Литви Альвіта Арманавічене заявила, що доступ до товарів цієї групи слід було обмежити вже давно.

Голова Асоціації місць для торгівлі і ринків Вітяніс Буткявічус каже, що підтримує наміри заборонити товари, які так чи інакше призводять до розпалювання війни. "Я підтримую заборону. Нехай вилучають з продажу. У нашій історії багато болю. Зараз іде інформаційна боротьба, тож це добре рішення. Найголовніше - просвітництво суспільства, щоб війна не була програна в публічному просторі", - підсумував Буткявічус.

Нагадаємо, раніше в листопаді в Литві ухвалили аналог "закону Магнітського", який забороняє в'їзд у країну іноземцям, причетним до корупції, відмивання грошей і порушень прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram