ГоловнаСвіт

Міноборони РФ майже вдвічі збільшило закупівлю надувних макетів ракет і літаків

Російська армія використовує пневматичні макети бойової техніки як маскувальний засіб.

Міноборони РФ майже вдвічі збільшило закупівлю надувних макетів ракет і літаків
Архив
Фото: j-times.ru

Обсяги продажів пневматичних макетів бойової техніки, які використовуються російською армією як маскувальний засіб, зростають.

Про це повідомив "Интерфаксу" начальник відділу маркетингу і продажів продукції військового призначення компанії "Науково-виробниче підприємство "Русбал" ("Русский балон") Олексій Комаров.

"Цього року держоборонзамовлення компанії "Русбал" на постачання імітувальної бойової техніки порівняно з минулим роком практично подвоїлося", - сказав Комаров.

Він уточнив, що "Русбал" постачає зараз по лінії ДОЗ "імітувальні пневмомакети ракетних комплексів різного типу, а також деякі зразки авіаційної техніки".

Пневматичний макет - це каркас, обтягнутий повітронепроникною оболонкою з високим ступенем деталізації зразка військової техніки. У виробництві використовують звичайну швейну технологію. Макети містять оболонку, теплові та радіолокаційні імітатори, енергоблок, вентилятор.

Як повідомляли раніше сьогодні, президент РФ Володимир Путін закликав великі підприємства бути готовими збільшити випуск військової продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram