ГоловнаСвіт

Єврокомісія оштрафувала компанію з виробництва автодеталей на €34 млн

Оштрафовані компанії брали участь у картельних змовах.

Єврокомісія оштрафувала компанію з виробництва автодеталей на €34 млн
Еврокомиссия
Фото: energynews.com.ua

Єврокомісія оштрафувала п'ять компаній із виробництва автомобільних деталей на загальну суму €34 млн за порушення антимонопольного законодавства ЄС. Про це повідомляє сайт Єврокомісії

Компанії брали участь в одній або декількох із чотирьох картельних змов для поставки автомобільних ременів безпеки, подушок безпеки і рульових коліс для японських виробників автомобілів у Єдиній економічній зоні (ЄЕЗ).

Усі п'ять постачальників підтвердили свою причетність до картелів і погодилися залагодити справу. Одна з компаній не була оштрафована, оскільки заявила про існування картелів.

П'ятеро постачальників вирішили встановлювати скоординовані ціни й обмінялися конфіденційною інформацією про постачання ременів безпеки, подушок безпеки і рульових коліс для японських автовиробників Toyota, Suzuki і Honda.

Координація для формування картелю відбувалася за межами ЄЕЗ, зокрема в Японії, головним чином через зустрічі в приміщеннях постачальників, а також у ресторанах і готелях, через листування електронною поштою.

Нагадаємо, в жовтні повідомляли, що Єврокомісія оштрафує Amazon на декілька сотень мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram