ГоловнаСвіт

Євросоюз вводить збройне ембарго проти Венесуели

Очікується, що обмеження підштовхнуть Мадуро до переговорів з опозицією.

Євросоюз вводить збройне ембарго проти Венесуели
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Комітет постійних представників країн-членів Євросоюзу 8 листопада погодив введення ембарго на постачання зброї Венесуелі й обговорив перспективи подальшого жорсткішання санкцій.

Очікується, що обмеження підштовхнуть президента Венесуели Ніколаса Мадуро до переговорів з опозицією і посприяють урегулюванню політичної кризи, повідомляє DW.

"На рівні голів МЗС країн ЄС пакет санкцій може бути схвалено вже в понеділок, 13 листопада. Під заборону також підпаде ввезення обладнання, яке може використовуватися для внутрішніх репресій, і апаратури для електронної розвідки. Крім того, ЄС планує створити чорний список фізичних осіб і організацій, залучених до придушення опозиційних активістів у країні", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, на початку серпня у Венесуелі на військовій базі поблизу міста Валенсія військові оголосили про початок повстання проти Мадуро. Сотні жителів міста вийшли на вулицю на підтримку військовослужбовців, але ближче до полудня їх розігнали сльозогінним газом.

Влада Венесуели придушила повстання, сімох осіб заарештували. Їх звинуватили в "терористичній атаці" і спробі захопити склад зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram