ГоловнаСвіт

Палестина заморозила всі контакти зі США

Причиною стало закриття представництва Організації визволення Палестини у Вашингтоні.

Палестина заморозила всі контакти зі США
Фото: EPA/UPG

Палестина заморозила всі офіційні контакти з Вашингтоном, після того як адміністрація президента США Дональда Трампа пригрозила закриттям представництва Організації визволення Палестини в американській столиці.

Про це сказав палестинський міністр закордонних справ Ріяд аль-Малікі, передає Deutsche Welle.

"У чому користь від проведення з ними будь-яких зустрічей, якщо вони закривають наш офіс?" - заявив аль-Малікі. За його словами, цим він усього лише "надав офіційний характер кроку, який і так відбувався з позиції американської сторони".

Погрози Вашингтона стали відповіддю на прагнення палестинців притягнути Ізраїль до відповідальності перед Міжнародним кримінальним судом через будівництво єврейських поселень.

Тим часом, 21 листопада в Каїрі стартував міжпалестинський політичний діалог за участю представників 13 палестинських фракцій, спрямований на просування зусиль щодо примирення сторін.

Держдепартамент США повинен регулярно видавати нові дозволи на подальшу роботу представництва ООП. Поточний термін завершується в листопаді 2017 року, і Вашингтон може його не продовжити. Разом із тим Трамп може і схвалити подальше функціонування офісу ООП, якщо впродовж 90 днів переконається, що "палестинці почали прямі і по суті переговори з Ізраїлем".

Нагадаємо, в липні Палестина заморозила всі контакти з Ізраїлем. Приводом стало встановлення металошукачів на священній для мусульман Храмовій горі, що призвело до спалаху насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram