ГоловнаСвіт

У Франції затримали російського сенатора Керімова

Сулейман Керімов перебуває під вартою в одній з поліцейських дільниць Ніцци.

У Франції затримали російського сенатора Керімова
Сулейман Керимов
Фото: vesti.kz

Член Ради Федерації, російського підприємця Сулеймана Керімова затримали співробітники французької поліції в Ніцці.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на посольство РФ у Франції.

"Пізно ввечері 20 листопада в аеропорту Ніцци затримали Сулеймана Керімова, його доставили в поліцейську дільницю", - повідомили в дипмісії.

"Відразу після надходження інформації про події в аеропорт Ніцци виїхали співробітники канцелярії генконсульства РФ в місті Вільфранш-сюр-Мер. Вони негайно прибули до аеропорту і домоглися зустрічі з Керімовим, це було близько 3:30 ночі (05:30 за московським часом)", - йдеться в повідомленні.

Які звинувачення висунуті на адресу Керімова, офіційно поки що не повідомляється. Сенатор перебуває під вартою в одній з поліцейських дільниць Ніцци.

Агентство Reuters з посиланням на французьку прокуратуру повідомляє, що Керімова затримали у справі про ухилення від сплати податків.

У березні ЗМІ повідомляли, що на віллі у Франції, імовірно належить Керімову, пройшов обшук в зв'язку з розслідуванням справи про придбання нерухомості. За інформацією видання Nice Matin, сенатор володіє нерухомістю на Антібах, загальна площа якої становить 90 тис. квадратних метрів. Площа самої вілли - 12 тисяч квадратних метрів.

Помічник мільярдера тоді заявляв, що Керімов не має власності за межами Росії, а інформація французьких ЗМІ недостовірна.

Нагадаємо, в 2015 році суд Кіпра заморозив деякі активи Керімова за позовом підприємця Ашота Єгіазаряна, що домагається компенсації витрат на будівництво готелю в центрі Москви.

51-річний Керімов з 2008 року представляє в Раді Федерації Дагестан, звідки він родом. Бізнесмен довгий час був господарем махачкалинського футбольного клубу "Анжі".

У рейтингу мільярдерів російського Forbes за 2017 рік Керімов займає 21 місце, його статки журнал оцінює в 6,3 млрд доларів. Родині Керімова належить 82,44% акцій компанії "Полюс", міжнародний аеропорт Махачкали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram