ГоловнаСвіт

Тереза Мей, імовірно, отримала згоду уряду вдвічі збільшити виплату ЄС за Brexit, - Sky News

Лондон сподівається незабаром дізнатися, що отримає від Брюсселя у відповідь за виплату такої великої суми.

Тереза Мей, імовірно, отримала згоду уряду вдвічі збільшити виплату ЄС за Brexit, - Sky News
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, імовірно, отримала згоду уряду подвоїти пропозицію для Євросоюзу за вихід зі складу блоку з 20 млрд до 40 млрд фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє Sky News.

"На двогодинній напруженій зустрічі міністрів на Даунінг-стріт, 10 Борис Джонсон (голова МЗС - ред.) і Майкл Гоув (міністр охорони довкілля - ред.), як передбачається, погодилися (подвоїти суму за Brexit - ред.) за певних умов", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що ці умови передбачають отримання відповіді від Брюсселя на питання про те, що Британія отримає натомість від ЄС за виплату такої великої суми.

Іншим важливим підсумком засідання уряду стала згода на надання Європейському суду певної ролі в Британії після Brexit.

Раніше в Британії заявили, що внесуть свої пропозиції щодо суми виплат за фінансовими зобов'язаннями через Brexit до найближчого саміту ЄС, який відбудеться 14-15 грудня.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про "Брекзит" був прийнятий парламентом і схвалений королевою.

Нагадаємо, що в жовтні голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британії доведеться виплатити свій борг перед ЄС, щоб продовжилися переговори про відносини між ЄС і Сполученим Королівством після "Брекзиту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram