ГоловнаСвіт

У США відомого телеведучого усунули від роботи через звинувачення в домаганнях

75-річний телеведучий попросив пробачення за свою поведінку.

У США відомого телеведучого усунули від роботи через звинувачення в домаганнях
Чарли Роуз
Фото: EPA/UPG

У США ведучого шоу на телеканалах CBS і PBS Чарлі Роуза (Charlie Rose) усунули від роботи після звинувачень у сексуальних домаганнях.

Про це пише The New York Times

CBS призупинив участь Роуза в своїй ранковій програмі, а суспільне телебачення PBS заявило, що припинить показ шоу Роуза, який виходив на телеканалі щовечора.

Раніше газета The Washington Post повідомила, що Роуза звинуватили в домаганнях не менш ніж вісім жінок. Ще дві жінки розповіли NYТ про домагання телеведучого. За словами співрозмовниць видань, він дзвонив з неналежними пропозиціями, з'являвся в їх присутності оголеним і намагався торкатися до них без дозволу.

75-річний Роуз заявив, що не вважає всі висунуті проти нього звинувачення правильними, але попросив пробачення за свою поведінку. "Важливо, щоб ці жінки знали, що я чую їх і що я прошу пробачення за свою неналежну поведінку. Я відчуваю великий сором. Я час від часу поводився бездушно і беру за це відповідальність", - ідеться в повідомленні телеведучого.

З початку жовтня в США в сексуальних домаганнях звинуватили продюсера Харві Вайнштейна, акторів Кевіна Спейсі та Дастіна Хоффмана, коміка Луї Сі Кея, режисера Джеймса Тобека й екс-президента Джорджа Буша-старшого. Вайнштейна внаслідок звинувачень було звільнено з роботи і виключено з національної гільдії продюсерів. Netflix призупинив зйомки шостого сезону серіалу "Картковий будиночок", в якому Спейсі грав головну роль, а кадри з актором у новому фільмі Ріддлі Скотта "Всі гроші світу" вирішили вирізати. Спейсі також відмовилися нагороджувати статуеткою "Еммі", яку він повинен був отримати 20 листопада за внесок у розвиток кінематографа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram