ГоловнаСвіт

Сирійська авіація продовжує бомбардувати зону деескалації поблизу Дамаска, є жертви

Минулого тижня жертвами сирійського режиму поблизу Дамаска стали понад 70 осіб.

Сирійська авіація продовжує бомбардувати зону деескалації поблизу Дамаска, є жертви
Архив
Фото: EPA/UPG

У результаті обстрілу і авіаударів урядових сил Башара Асада в контрольованому опозицією передмісті Дамаска Східній Гуті в неділю, 19 листопада, загинули сім мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Anadolu. 

"Атаки сил режиму Асада на низку районів і населених пунктів Східної Гути тривали до пізньої ночі", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що в результаті ударів авіації режиму Асада по населеному пункту Мед'єре загинули шість членів однієї сім'ї, в тому числі четверо дітей.

Окрім того, в результаті застосування силами режиму Асада касетної бомби в населеному пункті Хамуріє загинув співробітник Управління цивільної оборони Аладдін Джуха, який брав участь у пошуково-рятувальній операції.

Сили режиму Асада з раннього ранку 19 листопада продовжували завдавати ударів по підконтрольній опозиції Східній Гуті, в результаті чого загинули дев'ять цивільних осіб. Ударів завдавали по районах Хареста, Арбін, Місраба, Дума, Айн Терма і Мердж. Поранених доправлено в польові госпіталі.

Як повідомляє Anadolu з посиланням на джерела в Управлінні цивільної оборони Дамаска, за минулий тиждень сили режиму Асада інтенсивно атакували райони і населені пункти в Східній Гуті, використовуючи артилерію і касетні бомби. У результаті загинули 73 цивільні особи, у тому числі діти.

У результаті обстрілу і бомбардувань також загинули чотири співробітники Управління цивільної оборони, які брали участь у пошуково-рятувальних операціях.

Протягом останніх п'яти років в облозі прихильників Асада в Східній Гуті проживає близько 400 тис. осіб. Тисячі дітей тут щодня наражаються на смерть через брак продовольства і відсутність медичних послуг.

Конфлікт у Сирії почався в березні 2011 року з мирних демонстрацій противників президента Сирії Башара Асада. Згодом він переріс у громадянську війну. Жертвами конфлікту стали близько 470 тис. осіб. За даними ООН, понад 5 млн осіб стали біженцями, понад 7 млн - вимушеними переселенцями.

Як повідомляли напередодні, останній оплот ІДІЛ у Сирії зачистили від бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram