ГоловнаСвіт

У Держдуму РФ внесли законопроект, що забороняє пропаганду кримінальної субкультури

"Кримінальна субкультура безпосередньо пов'язана з екстремізмом, рекетом та іншими порушеннями".

У Держдуму РФ внесли законопроект, що забороняє пропаганду кримінальної субкультури
Госдума России
Фото: EPA/UPG

У Державну думу Росії внесли законопроект, який забороняє пропаганду кримінальної субкультури в інтернеті і засобах масової інформації.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на документ.

"Забороняється в засобах масової інформації, а також в інформаційно-телекомунікаційних мережах пропаганда кримінальної субкультури, яка виражається в поширенні інформації про соціокультурні цінності злочинного світу, спрямованої на формування привабливості кримінального способу поведінки", - йдеться в тексті законопроекту.

Відповідні поправки запропоновано внести в закони РФ "Про засоби масової інформації" та "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку".

Автор ініціативи - сенатор Антон Беляков. За його словами, популяризація злочинного способу життя становить "не меншу небезпеку, ніж пропаганда суїциду, наркотиків, екстремізму як негативних і суспільно небезпечних явищ". При цьому, зазначає сенатор, сама кримінальна субкультура безпосередньо пов'язана з екстремізмом, рекетом та іншими порушеннями.

Беляков зазначає, що в Росії активно функціонує неформальне молодіжне співтовариство, члени якого пропагують тюремні поняття серед неповнолітніх, вимагають дотримання "злодійського кодексу" і збирають гроші на "общак".

Нагадаємо, в Україні начальника поїзда позбавили премії за кримінальний шансон. Зазначимо, що президент-утікач Віктор Янукович називав шансон "музикою для тих, хто шукає в піснях сенс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram