ГоловнаСвіт

Останній оплот ІДІЛ в Сирії зачистили від бойовиків

Місто Абу-Кемаль взято під контроль сирійської армії.

Останній оплот ІДІЛ в Сирії зачистили від бойовиків
Фото: google.com.ua/maps

Сирійська армія та її союзники взяли місто Абу-Кемаль, яке було останнім оплотом терористів ІДІЛ, під повний контроль, пише Reuters з посиланням на новинний ресурс "Хезболли".

"Сирійська армія та її союзники по Осі Опору вигнали Даіш з її останнього оплоту на сирійській землі", - йдеться в повідомленні. Віссю Опору називають альянс Ірану, Сирії і шиїтських угруповань, включаючи "Хезболлу".

За даними розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, більшість бойовиків дійсно покинули Абу-Кемаль, але в околицях міста ще тривають бої.

Військові заявили про захоплення Абу-Кемаля ще в першій декаді листопада, але джихадисти, які сховалися в місті, потім організували контратаку.

Після того як ІДІЛ вибили з Абу-Кемаля, під контролем терористів на території Сирії залишилися тільки декілька сіл вздовж Євфрату і прилеглої пустелі, а також ізольовані ділянки в інших частинах країни.

Сили, які воюють з ІДІЛ, очікують, що вони підуть у підпілля і вдадуться до партизанської війни. Західна розвідка також вважає, що поразка "Ісламської держави" не означає, що вона не зможе надихати терористів на вчинення нападів на мирних громадян в інших частинах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram