ГоловнаСвіт

У Міноборони РФ задумалися про звільнення військовослужбовців з ожирінням

До 20 листопада пропонується надати списки військовослужбовців, які мають 3-й і 4-й ступінь ожиріння.

У Міноборони РФ задумалися про звільнення військовослужбовців з ожирінням
Фото: tiras.ru

Російські військовослужбовці з серйозним перевищенням ваги можуть найближчим часом втратити свої посади або будуть переведені на посади, що не визначають бойову готовність Збройних сил РФ.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Зазначається, що відповідний лист керівникам центральних органів військового управління підписав начальник відділу кадрів ЗС РФ полковник Євген Жаворонок.

Документом передбачено до 15 грудня надати дані щодо військовослужбовців, "визнаних за висновком військово-лікарської комісії непридатними до військової служби за станом здоров'я, службовий матеріал для їх звільнення зі служби; за військовослужбовцям, які мають III ступінь ожиріння, що проходять військову службу на військових посадах, що визначають бойову готовність, пропозиції щодо їх призначення на інші рівнозначні військові посади".

До 20 листопада пропонується надати списки військовослужбовців, які мають третій і четвертий ступінь ожиріння. До 21 листопада всі ці військовослужбовці повинні бути спрямовані на військово-лікарську експертизу "з метою визначення придатності до військової служби".

Нагадаємо, в Росії омбудсмен запропонувала дозволити жінкам проходити строкову службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram