ГоловнаСвіт

У Брюсселі задумалися про тимчасову заборону всіх масових заходів

Влада Брюсселя стурбовані випадками масових неконтрольованих безладів.

У Брюсселі задумалися про тимчасову заборону всіх масових заходів
Брюссель
Фото: EPA/UPG

У центр бельгійської столиці Брюсселя введено додаткові сили поліції, розглядається ініціатива про заборону проведення масових заходів.

Таке рішення прийнято у зв'язку з двома випадками масових неконтрольованих безладів, які сталися минулої суботи, 11 листопада, і напередодні, передає "Укрінформ"

"Через відомі інциденти в центрі Брюсселя посилено присутність поліції. Буде застосовано рішучі заходи проти порушників спокою", - заявили в брюссельській поліції.

Як повідомляли, напередодні ввечері на площі Моне, в центрі бельгійської столиці, відбулися масові сутички представників молоді (віком переважно до 21 року) з працівниками правоохоронних органів. Стихійні збори кількох сотень молодих людей організував "зірка" соціальної мережі Snapchat і сервісу Instagram на прізвисько Vargass92. Ним виявився французький громадянин, який має щонайменше 600 тис. прихильників у соцмережі.

У результаті заворушень було пошкоджено декілька автомобілів, розбито вітрини магазинів і бібліотеки.

Поліція заарештувала 31 особу, більшість з яких уже відпустили. На цей момент утримують трьох осіб, які брали участь у вуличних заворушеннях.

На інцидент уже відреагували прем'єр-міністр і міністр внутрішніх справ Бельгії, бургомістр Брюсселя, депутати федерального та регіональних парламентів. Зокрема, фламандські націоналісти виступили з ініціативою заборонити впродовж найближчого тижня масові публічні заходи в бельгійській столиці.

Слід зазначити, що молоді учасники несанкціонованих стихійних акцій не висували політичних або економічних вимог. Зараз тривають дискусії щодо причин і наслідків такої агресивної поведінки молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram