ГоловнаСвіт

Лавров визнав, що Росія не має доказів змови США з ІДІЛ

У МЗС РФ стверджують, що дії західної коаліції на чолі зі США в Сирії ускладнюють роботу російської авіації.

Лавров визнав, що Росія не має доказів змови США з ІДІЛ
Сергей Лавров
Фото: mid.ru

Голова МЗС РФ Сергій Лавров визнав, що Москва не має доказів, що США змовилися з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє "Интерфакс".

При цьому голова російського МЗС зазначив, що дії західної коаліції на чолі зі США в Сирії ускладнюють роботу російської авіації.

За даними агентства, Лавров відповів на запитання журналістів про матеріал британської ВВС про те, що 250 бойовикам ІДІЛ дозволили покинути місто Ракка перед тим, як його взяли сили "сирійських демократичних сил" за підтримки західної коаліції.

"Дії сирійської армії за підтримки російських Повітряно-космічних сил з ліквідації залишків іділівців, звичайно ж, були тим самим ускладнені, і знадобиться більше часу, щоб досягти поставлених завдань", - заявив Лавров, додавши, що Москва попросила Вашингтон пояснити ситуацію.

14 листопада в Міноборони РФ заявили про "неспростовне підтвердження того, що США, імітуючи для світової спільноти непримиренну боротьбу з міжнародним тероризмом, насправді забезпечують прикриття боєздатних загонів ІДІЛ". На підтвердження своїх слів відомство розповсюдило знімки, за твердженням військових, зроблені з безпілотників у районі сирійського Абу-Кемаля. Але в групі розслідувачів Conflict Intelligence Team заявили, що міністерство опублікувало скріншоти з мобільної гри про війну у В'єтнамі і кадри з торішніх відеозаписів іракських ВПС. Після чого російське Міноборони видалило ці фото зі своїх акаунтів у соціальних мережах, а пізніше супроводило їх уже іншими зображеннями. У відомстві почали перевірку щодо співробітника, який опублікував оригінальні кадри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram