ГоловнаСвіт

У Росії безрукого активіста відправили під домашній арешт за побиття поліцейських

Сторона звинувачення стверджує, що обвинувачений намагався задушити правоохоронця.

У Росії безрукого активіста відправили під домашній арешт за побиття поліцейських
Фото: RTVi

Нальчийський міський суд відправив під домашній арешт голову громадської організації "Вільний аул" Аслана Іритова, в якого немає кистей рук, і його брата Беслана Іритова у зв'язку з підозрою в нападі на співробітника поліції.

Про це "Кавказскому узлу" повідомив їхній адвокат Науруз Гудов.

Рішення про арешт було винесено 13 листопада. За словами адвоката, запобіжний захід діятиме до 31 грудня.

"Іритова підозрюють у тому, що у своєму домоволодінні 31 жовтня о 07:00 він застосував насильство стосовно співробітників поліції, які перебували при виконанні службових обов'язків", - ідеться в постанові суду, яка опинилася в розпорядженні видання.

Слідство вважає, що одного поліцейського Іритов ударив головою в обличчя і розсік йому губу, а іншого намагався задушити. Сторона звинувачення попросила відправити його під домашній арешт, тому що побоюється, що він може чинити тиск на свідків.

Іритов заперечує застосування будь-якого насильства до співробітників поліції. Його донька Лілія Іритова розповіла "Дождю", що вони оскаржуватимуть рішення суду.

На початку листопада проти керівника "Вільного аулу" і його брата порушили справу про напад на співробітника поліції. У заяві йшлося, що потерпілому в результаті нападу Іритова наклали чотири шви.

За словами Лілії Іритової, її батька затримали після зборів старійшин в аулі, де він планував обговорити проблему з землею аулу, що відійшла у відання мерії. Під час затримання співробітники поліції увірвалася в їхній будинок, побили Лілію, зламали її матері два пальці, а Беслану зламали ребро. Вона вважає, що справу проти її батька і його брата порушили після відмови забирати з поліції заяву про побиття поліцією сім'ї Іритових.

Нагадаємо, в липні 2016 року в Росії безрукого свідка знайшли повішеним у відділенні поліції. Тоді повідомляли, що чоловік наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram