ГоловнаСвіт

Парламент Британії підтримав план уряду з приводу Brexit

Низка британських депутатів незадоволена планом, згідно з яким у законі закріплюється дата і час Brexit.

Парламент Британії підтримав план уряду з приводу Brexit
Фото: EPA/UPG

Парламент Великобританії підтримав план уряду про скасування Закону про Європейські співтовариства від 1972 року, що припинить верховенство права Євросоюзу на території країни.

Про це повідомляє ВВС. 

"Депутати підтримали план скасування Закону про Європейські співтовариства від 1972 року, який покладе край верховенству закону ЄС у Великобританії", - йдеться в повідомленні.

У вівторок, під час першого з восьми днів розгляду законопроекту, план уряду підтримали 318 депутатів, а 68 проголосували проти.

Кілька депутатів-торі розкритикували плани про оголошення точної дати для Brexit, натякнувши, що пізніше вони можуть змінити свою позицію.

Депутати, серед яких декілька колишніх міністрів уряду, незадоволені планом, згідно з яким у законі закріплюється дата і час Brexit - 23:00 29 березня 2019 року, про що прем'єр-міністр країни оголосила минулої п'ятниці, 10 листопада.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про "Брекзит" було прийнято парламентом і схвалено королевою.

Раніше, в серпні, повідомляли, що Великобританія готова заплатити €40 млрд за вихід з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram