ГоловнаСвіт

Росія займеться реструктуризацією боргу Венесуели

Передбачають, що борг у розмірі $3,15 млрд буде погашений упродовж 10 років.

Росія займеться реструктуризацією боргу Венесуели
Фото: capital.ua

Росія і Венесуела підписали міжурядовий протокол про реструктуризацію заборгованості Венесуели. 

Про це повідомляють на сайті російського Мінфіну

Новий графік передбачає, що борг у розмірі $3,15 млрд буде погашений упродовж 10 років. Перші шість років обсяг виплат буде мінімальним.

У Мінфіні РФ пояснили, що реструктуризація боргу "дозволить спрямувати вивільнені кошти на розвиток економіки країни, поліпшить платоспроможність дебітора, підвищить шанси всіх кредиторів на повернення раніше наданих Венесуелі кредитів".

Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors (S&P) знизило рейтинг Венесуели за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня CC/C до рівня SD (вибірковий дефолт). Таке рішення було прийнято після того, як влада країни не виплатила відсотки за держбондами і облігаціями національної нафтогазової компанії PDVSA.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що в країні ніколи не станеться дефолт. За його словами, у влади є чітка стратегія з рефінансування і реструктуризації зовнішнього боргу.

Економічна ситуація у Венесуелі набула важкого характеру через дефіцит товарів, галопуючу інфляцію і падіння доходів держави, обумовленого зниженням цін на нафту. За прогнозами МВФ, в 2018 році інфляція у Венесуелі перевищить 2300%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram