ГоловнаСвіт

У Сирії загинув боєць ПВК Вагнера

Раніше росіянин брав участь у "миротворчій діяльності" в Криму і на Донбасі.

У Сирії загинув боєць ПВК Вагнера
Россияне в Сирии
Фото: syria.mil.ru

Житель села Оброчне Ічалковського району Республіки Мордовія Юрій Ебель загинув у Сирії 20 жовтня.

Про це пише місцеве видання "Столица С". Увагу на публікацію звернула група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team.

За даними видання, група з 18 бійців, серед яких був 25-річний росіян, потрапила під обстріл. В результаті ніхто не вижив.

Ебель був співробітником Приватної військової компанії Вагнера, підкреслює "Столиця С". Відрядження в Сирію була для нього п'ятим за ліком: до цього він брав участь у "миротворчій діяльності" в Криму і на Донбасі.

Як пише видання, з 20 жовтня на телефон дружини Ебеля почали приходити повідомлення, що повідомлення на телефон її чоловіка не доправлено. 1 листопада їй повідомили про загибель чоловіка. Через кілька днів в Оброчне доправили труну з тілом Ебеля, якого поховали на місцевому кладовищі.

CIT, проаналізувавши профіль Ебеля в соціальних мережах, з'ясувала, що загиблий пройшов строкову службу 2012 року. Судячи з фотографій, Ебель служив у військовій розвідці.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомляли, що за дев'ять місяців цього року в Сирії загинув як мінімум 131 росіянин. Агентство зазначило, що серед загиблих можуть бути і російські контрактники, і бійці приватних військових компаній.

За даними ЗМІ, ПВК Вагнера створена 2014 року підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали на Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили в Сирію. Міноборони РФ не підтверджує, щоб бійці ПВК беруть участь в операції в Сирії.

Групу пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як "кухар Путіна". Раніше повний Уткіна був призначений гендиректором фірми "Конкорд менеджмент і консалтинг" - керуючої компанії ресторанного бізнесу Пригожина. Сам бізнесмен свій зв'язок з ПВК Вагнера відкинув і "вкрай здивувався самому факту існування цієї компанії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram