ГоловнаСвіт

Шидло підсумувала два роки роботи уряду Польщі

Польський прем'єр має намір за два роки завершити розпочаті нею реформи.

Шидло підсумувала два роки роботи уряду Польщі
Беата Шидло
Фото: EPA/UPG

Три стовпи, на які сьогодні в своїй діяльності спирається уряд Польщі, - це сім'я, розвиток і безпека.

Це, підбиваючи підсумки двох років діяльності, сказала голова польського уряду Беата Шидло, повідомляє "Укрінформ"

"Основою урядів PiS є сім'я, розвиток і безпека", - заявила Шидло.

Вона наголосила, що флагманські соціальні проекти, які вдалося реалізувати уряду, - це "500+" (щомісячна фінансова допомога 500 зл. (3,5 тис. грн) на кожну другу дитину в сім'ї), що поліпшило матеріальну ситуацію сімей, а також додало імпульсу розвитку економіки. Іншими важливими соціальними проектами стали програми "Житло+" (доступне житло для малозабезпечених), а також безкоштовні ліки для літніх людей.

За словами Шидло, польському уряду є чим похвалитися і в економічній сфері - вдосконалення роботи банківського сектора, промисловості, підтримка інвестицій і стартапів, а також зростання конкурентності Польщі на зовнішніх ринках.

У питанні безпеки Шидло відзначила, що минулорічний саміт НАТО був "переломним": на ньому були прийняті фундаментальні рішення для безпеки РП, зокрема посилення східного флангу Альянсу.

Голова польського уряду також зауважила, що за два роки, які їй залишилися на посаді керівника, вона повинна буде завершити розпочаті нею реформи. Йдеться насамперед про реформу системи судочинства, яка нагнітає емоції в Польщі і за кордоном.

Згідно з останніми соцопитуваннями, правляча партія "Право і Справедливость" (PiS) б'є рекорди популярності в Польщі. Дослідження центру СBOS показали, що якби парламентські вибори відбулися в середині листопада, то партія Ярослава Качинського отримала б 45% голосів підтримки поляків, значно випереджаючи найближчого переслідувача - ліберальну "Громадянську платформу" з 17% підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram