ГоловнаСвіт

Уродженця Данії вперше позбавили громадянства за зв'язки з ІДІЛ

Засуджений має також турецьке громадянство, тому пізніше його планують депортувати до Туреччини.

Уродженця Данії вперше позбавили громадянства за зв'язки з ІДІЛ

Уродженця Данії засудили до шести років в'язниці і позбавили громадянства через зв'язок з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Відповідне рішення прийняв Верховний суд Данії 14 листопада, повідомляє DW.

"Уродженця Данії позбавили громадянства цієї країни через те, що він підтримував "Ісламську державу" і проходив навчання в лавах терористичного угруповання", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, суд визнав, що Хамза Ч. їздив до Сирії в 2013-му і 2015 роках, де проходив військове навчання зі зброєю в лавах ІДІЛ. Окрім того, він намагався надати фінансову підтримку ІДІЛ на суму близько €2500 і публічно підтримував терористичну атаку в Копенгагені в 2015 році.

Відзначають, що 25-річний Хамза Ч. має також турецьке громадянство, тому його планують депортувати до Туреччини, однак лише після того, як він відбуде шість років ув'язнення.

Адвокат засудженого заявив, що його клієнт подаватиме скаргу в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Він також висловив сумнів у тому, що депортація його клієнта можлива, оскільки в Туреччині є серйозні проблеми з дотриманням прав людини.

Місцеві ЗМІ зазначають, що Хамза Ч. є першим уродженцем Данії, який втратив громадянство.

Як повідомляли напередодні, в Сирії вбили російського боксера, який воював за ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram