ГоловнаСвіт

ФБР розслідує "підозрілі" грошові перекази МЗС РФ російським посольствам

Американський банк не зміг визначити фінансову, ділову чи юридичну мету грошових переказів.

ФБР розслідує "підозрілі" грошові перекази МЗС РФ російським посольствам

ФБР розслідує понад 60 грошових переказів МЗС РФ російським посольствам із позначкою "на виборчу кампанію 2016 року".

Про це повідомляє BuzzFeed.

За відомостями видання, такі перекази здійснювалися російськими посольствами в період між 3 серпня і 20 вересня 2016 року по всьому світу - "від Афганістану до Нігерії".

Перекази МЗС РФ проходили через американський Citibank і склали понад $380 тис.

У Citibank підтвердили факт транзакцій в російські посольства, назвавши їх "підозрілими". Як зазначили представники банку, вони не змогли визначити фінансову, ділову чи юридичну мету цих переказів. Позначка "на виборчу кампанію 2016 року" не уточнює, про вибори якої країни йдеться. У семи країнах у зазначений період проходили федеральні вибори, включаючи вибори в Держдуму Росії, зазначили у виданні.

Посольство Росії в США у своєму Facebook назвало інформацію про розслідування з приводу грошових переказів російського МЗС "підмітанням крихт". У повідомленні посольства також йдеться, що тема втручання Росії в американські президентські вибори "близька до очевидної всім маргіналізації".

Раніше Держдепартамент передав у Конгрес США два звіти про спроби Росії вплинути на результати виборів у країнах Євразії. У першій доповіді йдеться про ЗМІ, фінансовані та контрольовані російською владою, а також пов'язані з Москвою організації, включно з газетами, радіостанціями й інтернет-ЗМІ. У другому звіті сказано про "фінансові кошти, надані чи використані за вказівкою уряду Російської Федерації або будь-якої російської особи... з метою здійснення впливу на результат виборів чи виборчу кампанію в країнах Європи або Євразії протягом попереднього року".

На початку року Офіс директора Національної розвідки США опублікував несекретну версію доповіді "Оцінка діяльності та намірів Росії в недавніх виборах у США". У документі йшлося про те, що Путін планував "очорнити Гілларі Клінтон" на користь Трампа. У підсумку Трамп погодився з висновками спецслужб про втручання Росії у вибори США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram