ГоловнаСвіт

Британія звинуватила Росію в хакерських атаках на енергетику

Цілями також були медіа та зв'язок.

Британія звинуватила Росію в хакерських атаках на енергетику
Фото: autocentre.ua

Голова британського Національного центру кібербезпеки Кірен Мартін звинуватив Росію в кібератаках на ЗМІ, телекомунікаційний і енергетичний сектори, передає The Telegraph.

"Я не можу вдаватися в подробиці матеріалів розвідки, але можу підтвердити, що втручання Росії, яке засік Національний центр кібербезпеки, включало атаки на британські медіа, зв'язок і енергетичний блок", - сказав він, виступаючи в Лондоні.

За його словами, центр активно взаємодіє з міжнародними партнерами, представниками індустрії та суспільством, щоб розібратися із загрозою.

Напередодні, 14 листопада, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей різко відгукнулася про політику Росії, виступаючи на банкеті в лорд-мера лондонського Сіті. За її словами, масштабні дії Росії загрожують міжнародному порядку. Мей знову звинуватила Росію у втручанні у внутрішні справи інших країн за допомогою фейкових новин і атак хакерів.

Низка хакерських атак на енергетичний сектор України була зафіксована наприкінці 2015 і 2016 років. Фахівці з інформаційної безпеки вважають, що за атаками стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram