ГоловнаСвіт

Європарламент вимагає посилити боротьбу з ухилянням від сплати податків

"Чорний список" повинен бути готовий до 5 грудня.

Європарламент вимагає посилити боротьбу з ухилянням від сплати податків
Европарламент
Фото: ecb.europa.eu

Депутати Європарламенту різко розкритикували Раду ЄС і міністрів фінансів через неадекватну роботу в боротьбі з ухиленням від сплати податків.

Критика була висловлена під час дебатів, скликаних через оприлюднення Paradise Papers, повідомляють на сайті Європарламенту

Депутати заявили, що міністри фінансів не повинні ховатися за правилами одностайності в боротьбі з ухиленням від сплати податків. У цей час податкові рішення, які приймаються на рівні ЄС, повинні узгоджуватися всіма державами-членами.

Депутати Європарламенту від сил різних політичних спектрів скаржаться на шахрайські механізми, які використовують надбагаті та багатонаціональні компанії, щоб приховати свої доходи.

Про ці методи стало відомо після витоку офшорних документів Luxleaks, Panama Papers, а зовсім недавно - Paradise Papers.

"Прізвища причетних можуть змінитися, але механізми залишаються однаковими", - додав один з євродепутатів.

Єврокомісар із питань економіки та фінансів, податкової та митної справи П'єр Московісі заявив, що Єврокомісія наближається до завершення списку "некооперативних податкових юрисдикцій" або податкових гаваней. Він додав, що цей "чорний список" повинен бути готовий до 5 грудня, до засідання Ради ЄС з економічних і фінансових питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram