ГоловнаСвіт

Діаспора закликала Канаду приєднатися до миротворчої місії в Україні

"Канада і її західні союзники повинні зміцнити Україну".

Діаспора закликала Канаду приєднатися до миротворчої місії в Україні
Фото: Travelcalendar

Українська діаспора в Канаді закликала Оттаву очолити миротворчу місію ООН на Донбасі.

Про це йдеться в статті президента Конгресу українців Канади Павла Грода для канадського видання "The Hill Times", передає "Укрінформ".

"Канаді слід скористатися власним досвідом і оголосити міжнародній спільноті про готовність у найближчому майбутньому очолити миротворчу місію в Україні. Канаді слід швидко визначити потреби, масштаб і необхідні ресурси для повноформатної й ефективної миротворчої місії на сході України", - пише Грод.

На його переконання, істотна присутність канадських військовослужбовців в Україні дозволяє Канаді "почати робити це негайно".

При цьому він визнав, що Росія спробує заблокувати в Радбезі резолюцію про миротворців в Україні, тому щодо Кремля міжнародній спільноті слід вжити додаткових заходів.

"Канада і її західні союзники повинні зміцнити Україну, посиливши її військову підтримку і тиск на Росію, розширивши санкції до того часу, поки Кремль не погодиться на українську пропозицію щодо миротворців", - йдеться в статті.

Грод також наголосив на необхідності надати Україні сучасне летальне озброєння, щоб "підвищити ціну будь-якої можливої рейдерської операції РФ".

"Разом з подальшим санкційним тиском на російську економіку це дозволить примусити Росію погодитися на мирний план. Якщо ціна війни буде для Росії вищою за ціну миру - в Україні буде мир", - підсумував президент Конгресу українців.

Нагадаємо, США мають намір обговорити з Росією можливість розміщення 20 тисяч миротворців на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram