ГоловнаСвіт

У РФ конкурсний керуючий купив лотерейні білети, щоб розплатитися за боргами підприємства

Керуючий придбав 100 білетів на 10 тис. рублів за рахунок підприємства-боржника.

У РФ конкурсний керуючий купив лотерейні білети, щоб розплатитися за боргами підприємства
Фото: kessandaiumi.beon.ru

У Росії конкурсний керуючий збанкрутілого муніципального підприємства "Керуюча компанія" адміністрації Вершино-Тейської селищної ради (Хакасія) купив лотерейні білети, щоб розплатитися з кредиторами.

Про це повідомляє РБК.

Відзначають, що керуючий Олексій Ніколаюк придбав 100 білетів на загальну суму 10 тис. рублів за рахунок підприємства-боржника. Можливий виграш він планує зарахувати на його розрахунковий рахунок і розподілити між кредиторами відповідно до черговості.

Номери білетів, дані про тираж і правила розіграшу Ніколаюк опублікував на сайті федерального реєстру відомостей про банкрутство.

Ніколаюк зазначив: якщо кредитори або уповноважені органи оскаржать його рішення в суді, то збитки від придбання білетів покриє страховка, а ймовірний виграш він забере собі.

Ніколаюк розповів, що вирішив спробувати розплатитися за боргами за допомогою лотереї, оскільки вартість майна боржника не покриває навіть судових витрат.

"Відбулися вже треті торги, і ціна наближається до нуля. Але з кредиторами розраховуватися треба - податкова, енергетики, фонд соцстрахування, борги із зарплати", - зазначив він.

Розіграш куплених ним білетів відбудеться 1 січня 2018 року.

"Шановні кредитори, моє рішення продиктовано розумінням того, що розрахунок за зобов'язаннями боржника можливий тільки завдяки диву. Лотерея - це шанс. Примарний, але шанс", - зазначив Ніколаюк.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко виграв 570 тис. гривень на футбольних ставках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram