ГоловнаСвіт

Прем'єр Іспанії приїхав до Барселони

Рахой закликав усіх каталонців взяти участь у позачергових парламентських виборах.

Прем'єр Іспанії приїхав до Барселони
Мариано Рахой
Фото: svit24.net/

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой сьогодні вперше після початку кризи в Каталонії приїхав до Барселони.

Він бере участь в передвиборчому заході, який проводить очолювана ним Народна партія напередодні перевиборів до парламенту автономії, повідомляє DW. 

"Каталонія - це Іспанія, і Іспанія - це Каталонія", - заявив Рахой, виступаючи перед однопартійцями.

Він закликав усіх виборців взяти участь у позачергових парламентських виборах і висловив надію, що після них ситуація в регіоні стабілізується. Рахой також закликав представників каталонського бізнесу не залишати регіон.

Напередодні в Барселоні 750 тис. людей вийшли на мітинг, вимагаючи звільнити вісім політиків, затриманих у зв'язку з проголошенням незалежності Каталонії.

Нагадаємо, що 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив резолюцію про заснування "каталонської республіки як незалежної і суверенної держави". Мадрид вважав цей крок порушенням конституції і розпустив адміністрацію і парламент Каталонії. За даними ЗМІ, після загострення кризи вже понад 2400 компаній перенесли свої штаб-квартири з Каталонії на північний схід країни.

Экс-глава каталонской администрации Карлес Пучдемон и другие бывшие представители местных властей были обвинены в мятеже, подстрекательстве к мятежу, восстании против государственной власти и злоупотреблении бюджетными средствами. С начала ноября восемь экс-членов правительства Каталонии находятся в предварительном заключении, а Пучдемон и еще четыре его соратника скрываются в Бельгии. Верховный суд Испании выдал европейский ордер на их арест, бельгийский суд должен вынести решение по нему до 18 ноября.

Внеочередные парламентские выборы в Каталонии запланированы на 21 декабря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram