ГоловнаСвіт

Поляки вийшли на багатотисячний марш незалежності у Варшаві під гаслом "Ми хочемо Бога"

Учасники вирішили наголосити на прихильності до традиційних цінностей. 

У Варшаві в суботу ввечері зібрався багатотисячний марш незалежності під гаслом "Ми хочемо Бога". Як повідомляє "Радіо Польща", захід організували націоналістичні та патріотичні організації.

За словами учасників, своєю присутністю вони хочуть наголосити на своїй польськості і прихильності до традиційних цінностей. Особи, котрі йдуть у марші, заявили, що відчувають себе поляками, пишаються цим і хочуть відзначати національні свята, найважливішим з яких є свято незалежності.

Один з присутніх на цьому заході додав, що патріотизм прищеплюється у молоді завдяки читанню книг, але також через Інтернет. "Люди хочуть дізнаватися більше про свою історію. Ми раді, що польськість відроджується заново", - сказав він. Інші відзначали зміст гасла "Ми хочемо Бога". "У гаслі "Бог, честь, Батьківщина" на першому місці - Бог, це означає, що Бог для нас дуже важливий", - пояснював інший учасник.

Нагадаємо, в серпні 2017 року польське МЗС змінило свій девіз. Тепер замість слів "Польщі - служити, Європу - творити, світ - розуміти!" на сайті польського МЗС розміщені слова "Бути вірним Вітчизні моїй, Республіці Польщі". Цю фразу взято з присяги, яку складали солдати Армії Крайової.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram