ГоловнаСвіт

Єврокомісія запропонувала спростити пересування військ територією ЄС

До березня 2018 року буде запропоновано План дій з військової мобільності.

Єврокомісія запропонувала спростити пересування військ територією ЄС
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія представила низку заходів, спрямованих на покращення мобільності військових частин і сил у межах ЄС для кращого захисту громадян.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, дорожня карта окреслює кроки, які необхідно застосувати для усунення перешкод, що заважають руху військової техніки і персоналу в ЄС, з метою полегшення і прискорення їх мобільності, щоб швидко і ефективно реагувати на внутрішні та зовнішні кризи.

"Швидкому переміщенню військового персоналу і обладнання перешкоджають фізичні, правові та нормативні бар'єри. Це створює неефективність державних видатків, затримки, збої і, насамперед, збільшує вразливість. Настав час максимально збільшити цивільну і військову співпрацю, зокрема завдяки нашій ефективній і стабільній транспортній мережі", - зазначила комісар з питань транспорту Віолетта Балк.

Повідомляється, що до березня 2018 року високий представник з питань безпеки Федеріка Могеріні та Єврокомісія запропонують План дій з військової мобільності для схвалення державами-членами ЄС.

Нагадаємо, раніше в листопаді Єврокомісія затвердила пропозицію поширити Третій енергопакет на "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram