ГоловнаСвіт

Росія введе обмеження в соцмережах у відповідь на реєстрацію RT як іноземного агента в США

У Держдумі обіцяють внести відповідні поправки протягом тижня.

Росія введе обмеження в соцмережах у відповідь на реєстрацію RT як іноземного агента в США
Фото: Depositphotos\Goir

Російські заходи після реєстрації держканалу Russia Today як іноземного агента у США будуть поширюватися і на соціальні мережі.

Про це заявив голова фракції "Єдина Росія" в Держдумі Сергій Нєвєров, передає ТАСС.

За його словами, закон про іноземних агентів можуть доповнити не тільки низкою іноземних ЗМІ, а й іноземними соцмережами.

"Ми не тільки опрацюємо пропозиції, а й комісія, яку буде створено, пропрацює подальші, ширші механізми, які можуть включати і соціальні мережі", - сказав Невєров.

Як будуть доповнені положення чинного закону, не уточнено, але спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін вже заявив, що поправки ухвалять протягом тижня.

Нагадаємо, у вересні Міністерство юстиції США зажадало від російської телекомпанії RT (Russia Today) зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента". Головна редакторка російської телекомпанії засудила цю пропозицію.

Пізніше Russia Today оголосив, що має намір виконати вимогу Мін'юсту США і до 13 листопада стати на облік.

У Росії закон про іноземних агентів чинний з 2012 року. Згідно з ним, у Мін'юсті повинні ставати на облік усі некомерційні організації, які одночасно фінансуються з-за кордону і займаються політичною діяльністю. Після реєстрації такі організації повинні подавати регулярну звітність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram