ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія в грудні скоротить постачання нафти в усі регіони

Постачання саудівської нафти в США скоротяться на 10%. 

Саудівська Аравія в грудні скоротить постачання нафти в усі регіони
Фото: EPA/UPG

Саудівська Аравія з грудня має намір скоротити експорт нафти в усі регіони, в які вона здійснює постачання.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на представника міністерства енергетики Саудівської Аравії, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, постачання саудівської нафти в США скоротяться на 10%, повідомив він.

Згідно з даними міністерства енергетики США, імпорт нафти із Саудівської Аравії на тижні, що завершився 3 листопада, становив 816 тис. б/д. У жовтні середній показник дорівнював 506 тис. б/д.

Держави ОПЕК + і далі дотримуються угоди про обмеження видобутку нафти, розраховуючи домогтися відновлення балансу попиту і пропозиції на нафтовому ринку. Вони вже домоглися певного успіху: надлишок світових запасів нафти скорочено приблизно наполовину, а ціни на нафту перебувають на максимумах з 2015 року.

Наступне засідання нафтовидобувних країн відбудеться 30 листопада у Відні, й експерти не виключають, що термін дії угоди про обмеження виробництва нафти, який спливає в березні 2018 року, можуть продовжити.

Нагадаємо, 6 листопада вартість січневих ф'ючерсів марки північноморської нафти Brent перевищила $63 за барель, відновивши максимум з червня 2015 року. На думку аналітиків Bloomberg, на зростання цін на нафту вплинули повідомлення, пов'язані з арештами членів королівської сім'ї в Саудівській Аравії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram