ГоловнаСвіт

Верховний суд Іспанії заарештував екс-спікера парламенту Каталонії

61-річна Карме Форкадель може вийти на волю під заставу 150 тисяч євро.

Верховний суд Іспанії заарештував екс-спікера парламенту Каталонії
Карме Форкадель
Фото: en.wikipedia.org

Верховний суд Іспанії ухвалив взяти під варту колишнього спікера парламенту Каталонії Карме Форкадель з можливістю тимчасового звільнення під заставу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Щоб 61-річна політик вийшла на волю, за неї має бути внесено 150 тисяч євро застави. Прокуратура вимагала взяти Форкадель і ще трьох підсудних під варту без можливості звільнення під заставу.

Форкадель і ще п'ятеро колишніх депутатів регіонального парламенту Каталонії протягом дня виступали на слуханнях у суді. 

Усіх політиків звинувачують у зв'язку з оголошенням каталонським парламентом незалежності регіону в заколоті, бунті й розтраті громадських коштів.

Нагадаємо, влада автономної іспанської області Каталонії організували референдум про незалежність. Голосування ще до його початку визнав незаконним конституційний суд Іспанії, однак у ньому взяли участь близько 3 млн чоловік. Референдум не був визнаний ані Мадридом, ані європейською владою.

27 жовтня парламент Каталонії проголосив незалежність від Іспанії. У відповідь Мадрид застосував статтю 155, розпустив парламент Каталонії та відсторонив уряд автономії. Також влада Іспанії почала переслідування каталонських політиків, відповідальних за проголошення незалежності. Напередодні іспанcький суд заарештував вісьмох членів уряду Карлеса Пучдемона.

3 листопада Конституційний суд Іспанії анулював закони, що забезпечили проведення референдуму про незалежність Каталонії.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram