ГоловнаСвіт

У НАТО не задоволені тим, як Україна переймає стандарти Альянсу, - голова місії України при блоці

За словами Пристайка, Україна має намір поліпшити свої показники наступного року.

У НАТО не задоволені тим, як Україна переймає стандарти Альянсу, - голова місії України при блоці
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

У НАТО не задоволені тим, як Україна виконує Річну національну програму (РНП), яка визначає перелік і швидкість реформ для подальшого зближення України з Альянсом.

Про це розповів журналістам у Брюсселі голова місії України при НАТО Вадим Пристайко, передає кореспондент LB.ua.

"Альянс не задоволений виконанням річного плану і сказав нам про це прямо. Вони не задоволені темпами виконання, і це вже не перший рік, тобто не перша програма, яку можна було б навчитися виконувати ефективніше", - зазначив дипломат.

Пристайко зазначив, що напередодні про це поінформували віце-прем'єрку Іванну Климпуш-Цинцадзе, яка перебувала в Брюсселі з офіційним візитом.

Голова української місії пояснив, що затримка з виконанням спричинена серед іншого тим, що в РНП прописано надто амбітні завдання, "грандіозні за розміром і обсягом зобов'язань". "Ми беремо на себе надто амбітні завдання, які потім не здатні виконувати", - підкреслив він, додавши, що, незважаючи на це, Україна намагається зробити все можливе для адаптації стандартів НАТО і має намір поліпшити свої показники наступного року.

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко затвердив програму співпраці з НАТО на 2017 рік у квітні. Метою програми є наближення України до стандартів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram