ГоловнаСвіт

В аеропорту "Бориспіль" затримали азербайджанця під час спроби переправити чотирьох українок в ОАЕ

Затриманому оголошено підозру в торгівлі людьми.

В аеропорту "Бориспіль" затримали азербайджанця під час спроби переправити чотирьох українок в ОАЕ
Фото: kyiv.gp.gov.ua

В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали громадянина Азербайджану під час спроби переправити чотирьох українок в Арабські Емірати.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

"На території аеропорту "Бориспіль" затримано 32-річного громадянина Азербайджану, який намагався переправити чотирьох українських дівчат віком від 20 до 25 років до міста Дубай (ОАЕ) з метою сексуальної експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що затриманий протягом останніх трьох років  вербував і переправляв молодих українок до Туреччини й ОАЕ, обіцяючи їм значні заробітки. Насправді ж у жінок відбирали паспорти і змушували відпрацьовувати кошти, витрачені на оформлення візових і проїзних документів, надаючи інтимні послуги. 

У ході розслідування правоохоронцями задокументовано факт переправлення зловмисником через державний кордон ще однієї 24-річної українки.

Тепер затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини). Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у серпні правоохоронці ліквідували канал торгівлі людьми з України до Великобританії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram