ГоловнаСвіт

Прем'єр Бельгії закликав Мадрид до діалогу з каталонськими лідерами-втікачами

Бельгія не втручатиметься в екстрадицію Пучдемона до Іспанії.

Прем'єр Бельгії закликав Мадрид до діалогу з каталонськими лідерами-втікачами
Шарль Мишель
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель закликав Мадрид до діалогу з каталонськими сепаратистами, проте заявив, що не втручатиметься в екстрадицію відстороненого голови уряду Карлеса Пучдемона в Іспанію.

Про це Чарльз Мішель заявив журналістам, передає агентство Рейтер.

"Найважливішим меседжем, на моє переконання, є діалог, діалог і політичний діалог", - заявив прем'єр.

Він також сказав, що бельгійський уряд не втручатиметься в судовий процес, згідно з яким бельгійські судді повинні тепер вирішувати питання про екстрадицію п'ятьох каталонських політиків.

Відзначимо, що Мішель був одним із небагатьох лідерів ЄС, хто розкритикував насильство поліції щодо прихильників незалежності під час каталонського референдуму в жовтні. Він також намагався стримувати заяви про підтримку каталонських сепаратистів від фламандської націоналістичної партії N-VA, головного партнера в своїй коаліції.

Так, міністр із питань міграції від N-VA пропонував ще до того, як Пучдемон утік з Барселони, надати каталонському лідерові політичний притулок у Бельгії.

Нагадаємо, суд Іспанії 3 листопада видав європейський ордер на арешт екс-голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. 6 листопада суд постановив відпустити каталонських політиків під підписку про невиїзд. Перше судове слухання у рамках європейського ордера на арешт Пучдемона і його соратників призначено на 17 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram